Türkiye’nin en büyük beldesinin alt yapı içme suyu sorunu

         

            

Merhaba

Bu yazım da siz değerli okurlarımızla paylaşmak istediğim konu yaşantımızın olmazsa olmazı içme suyumuz. Su canlıların yaşamı için hayati önem taşır, en küçük canlıdan en büyük canlı varlığa kadar su bütün biyolojik hayatımızı ve faaliyetleri ayakta tutmamıza yarayan temek kaynaktır. Suyun önemini tekrar hatırlamamız gerekirse Dünya’nın %70 ini kaplayan su, bedenimizin önemli bir kısmını oluşturur kısacası su olmazsa hayatta olmaz.



Yaşadığım coğrafya sebebiyle su bizler için ayrıca önem teşkil etmektedir. İç Anadolu ilinin göz bebeği Aksaray İli, Sultanhanı Kasabasında ikamet etmekteyim. Bu Kasaba Türkiye’ deki en büyük nüfus oranına sahip Beldedir, burada bulunan 1299 yılında  Selçuklular tarafından yapılmış tarihi Sultanhanı Kervansarayı turizm ve ülkemiz açısından ayrı bir öneme sahiptir. Sebebi Sultanhanı Kervansarayı Dünya’nın ayakta kalabilen en büyük kervansarayı olmasıdır. Yılda yaklaşık olarak 500.000 civarı yerli ve yabancı turistler bu beldemizi ziyaret etmektedirler.

Bu kadar göz önünde olması , nüfus yoğunluğu olarak kendini aşmış ve bununla birlikte günde binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bu beldemizin suya olan ihtiyacı da doğal olarak artmış olacaktır. Bu konuda Belde yönetimi duruma el atmış ve yetersiz olan alt yapı içme suyu problemini kökten çözmek için Aksaray İlinde üretim tesislerine sahip Sultanhanı ile aynı karakteristik yapıya sahip olan markasını ve kalitesini Dünya ülkelerine ispatlamış olan, 70’ den fazla ülkeye polietilen HDPE 100 plastik boru ihracatı yapan sektörünün lideri KuzeyBoru Plastik Boru Firması ile şehrin altyapı sorunu çözmek için el sıkışmışlardır.


Kuzeyboru Firması söz vermiş olduğu alt yapı ağına örmüş olduğu hdpe 100 polietilen içme suyu borularını proje bitiş tarihinden önce teslim etmiş, hem halkı mağdur etmemiş aynı zamanda kalitesini bir kez daha kanıtlamıştır.
Kuzeyboru sayesinde yıllardır süre gelmiş olan yer altı içme suyu sorunu kökten çözülmüştür. Buradan  dile getirmek isterim ki bütün Sultanhanı halkı sakinleri olarak Belde yönetimimize çalışanlarına ve bizleri yıllardır çekmiş olduğumuz sorunlardan kurtaran Kuzeyboru ailesine sonsuz teşekkürlerimizi iletmeyi bir borç biliriz.

 Sadettin KARA






No comments:

Powered by Blogger.