HDPE BORU ÜSTÜNLÜKLERİ

         Merhaba Adım Albert, Belçika da yerel bir belediyede altyapı alanında mühendisi olarak çalışmaktayım. Kendi belediyemiz alt yapı işlerinde oldukça fazla projesi vardır ve yıllardır bu projelerde yer almaktayım. Daha çok içme suyu ve atık su boru hatları konusunda çalışmaktayım.

         Açıkçası önceden kullandığımız borular çok fazlaydı. Dahası kullandığımız boru tiplerinin tamamında nispeten çeşitli ve zorlayıcı teknik problemler yaşadık. Ancak son 10 yıl içerisinde HDPE borularının yaygınlaşması ve daha fazla yerde kullanılması sebebiyle biz da bu alana ve bu HDPE boruları kullanmaya başladık. Şimdi ekip olarak HDPE boruların üstünlükleri sayesinde diğer boru tipleri yerine HDPE boruları kullanmaya başladık. Üstelik belediye olarak eski boruları HDPE borular ile değiştirmeye başladık. HDPE borularının üstünlükleri açıkçası saymakla bitmez bu üstünlükler arasında başta sağlıklı olması geliyor. Borunun muhteviyatında yer alan kimyasal bileşimler içerinde bulunan madde ile asla tepkimeye girmiyor ve ayrıca yosunlaşma yapmıyor. Buda en çok su dağıtımı için kullandığımız HDPE borularını  ne kadar kullanımı sağlık açısından uygun olduğunu gösteriyor.






         Diğer taraftan HDPE boruların üstünlüklerine bakacak olursak, uygulama alanında da büyük kolaylıklar sağlıyor. Teknik olarak ekipçe daha önce kurulum ve montaj açısından hiç bu kadar kolaylık yaşadığımız hatırlamıyorum. Sadece bir kaynak ile ili boru birbirine kusursuz bir şekilde birleşiyor ve kesintisiz bir hat sağlıyor. Diğer bir HDPE borusunun üstünlükleri ise çok az bakım gerektirmesi ve uzun ömürlü olması bir diğer üstün yönü. Uzun zamandan beri çalıştığımız üreticiler HDPE boruların üstünlükleri bakımından bize kullanım ömrü olarak en az uygun şartlarda kullanılması durumunda yüz yıl hiçbir problem olmadan kullanabileceğimizi garanti ediyorlar. Bu mükemmel bir şey ve bize her açıdan rahatlık sağlayan bir durum olmuştur. HDPE borular nispeten çelik ve beton borulara göre hafif olması da bir diğer HDPE boruların üstünlükleri olarak faysa saplamaktadır. Biz belediye olarak 10 yıldan fazla zamandır bu hdpe boruları kullanıyoruz ve kullanmaya devam edeceğiz. Bu konuda herkese tavsiyem hali hazırda bulunan borularını HDPE borular ile değiştirmeleridir.



No comments:

Powered by Blogger.