PAZAR YERLERİNDE BORU SATIŞI

Dünya plastik boru kullanımı yıllar içinde belirli oranlarda artmaktadır. Atık su, temiz su, drenaj, doğal gaz dağıtım şebekelerinin yenilenmesi, üst yapı ve inşaat sektöründeki gelişmeler plastik boru tüketiminin giderek artmasına neden olmaktadır.

Tüm dünya ülkelerinde alt yapı yatırımları büyük bir plastik boru pazarı oluşturmuştur. Dünyada su kaynaklarının giderek azalması ve bu kaynakların verimli kullanımı, suyun dağıtımı için önemli çalışmaları beraberinde getirmekte ve etkin iletişim ağlarının kurulma zorunluluğu plastik boru sektörüne büyük bir pazar yaratmaktadır. Bu ihtiyaç ve gelişim, plastik boru üreten firmaların AR-GE çalışmalarını da giderek arttırmaktadır.

Globalleşen dünyada birçok değişim olduğu gibi pazarlama ve satış yöntemlerinde de değişiklik olmuştur. İnternet ve mail sayesinde firmalar birbirlerine kolaylıkla ulaşabiliyor ve ticaret yapabiliyorlar. Alıcı ve satıcının birbirine ulaşması bu sayede daha kolay olmuştur. Fax ile teklif alma yerini mail ile teklif formu almaya bırakmıştır. Gelişen E-ticaret yöntemleri ile de toptan ve perakende satışlar daha hızlı ve kolay olmaktadır. Ödeme yöntemlerinin gelişmesi (Havale, EFT, kredi kartı) satışı daha kolay hale getirmiştir.
Firmaların kendi web sitelerini kurması, büyük online satış siteleri boru satışına yeni bir boyut getirmiştir. Örneğin bir firma ya da şahıs boru almak istediği zaman internette firmaya kolaylıkla ulaşıyor, firmanın kendi web sitesinden canlı destek ya da iletişim bilgileri sayesinde firmadan kolaylıkla teklif alabiliyor ve satış işlemi gerçekleşebiliyor.
E-ticaret siteleri üzerinden ihtiyaçlarına uygun malzemeleri kredi kartı veya havale ile kolaylıkla satış yapılmasına olanak sağlamaktadır.




No comments:

Powered by Blogger.