KORUGE DRENAJ BORUSU

 BORU DEYİP GEÇMEYELİM

 

     İş seyahatlerim için yıl içerisinde sık sık Ülke ziyaretleri gerçekleştirmekteyim. Yapmış olduğum mesleği genel bir başlık altına almak gerekirse Tarım ve Hayvancılık üzerine proje geliştirmekte ve yenilenebilir enerji sistemleri için ziyaret etmiş olduğum ülkelerin gelişmiş proje ve alt yapılarından faydalanmaya çalışmaktayım.

       Tarım bakanlığından almış olduğum hibe ve destek ile Ülkemizde 500 büyük başlık kapalı mandıra sistemi ile süt ve süt ürünleri alanında faaliyet gösteren işletme sahibiyim.

        Hayvancılıkla uğraşanlar iyi bilir kış günleri bu meslek ile uğraşanların kanayan yarasıdır. Soğuk, yağmur, kar vb. doğa olayları mandıra içerisinde hayvan gübrelerinin de sıvılaşması ile çekilmez bir hal almaktadır.

     Bu yüzden gerçekleştirmiş olduğum yurt dışı seyahatlerimde gezmiş olduğum çiftlik sistemlerinin alt yapı ve havyan gübresi taşıma sistemleri başlıca dikkat ettiğim projelerdir.

      Yine 2016 yılında İtalya’ya Ticaret Odası ve Tarım Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği Tarım ve Hayvancılık gezisinde, biz çiftçilerin en büyük problemi olan hayvan gübresi ve atık taşıma sistemleri hakkında işte bu sistem bizim sorunlarımızı çözer dediğimiz bu proje karşımıza çıktı.

       Maliyeti çok uygun olan ülkemizde de üretilen çiftlik projelerinin inşaat aşamasında yer altına kolayca uygulaması yapılabilen Koruge Drenaj Borusu karşımıza çıktı. Çiftlik ve projenin büyüklüğüne göre 200 mm ve 2000 mm ye kadar yer altına proje ile birlikte döşeme yapılabildiğini ayrıntıları ile bütün detaylı bilgileri aldıktan sonra kendi çiftliğimde uygulamak üzere gerekli araştırmaları kısa süre içerisinde gerçekleştirdim.

       Araştırmalarım sonucunda bulunduğum coğrafya ya yakın olması ve daha öncede Tarla sulama sistemlerimizde kullanmış olduğumuz Kuzeyboru markası ile hemen iletişime geçtim. Firma yetkilileri ile yapmış olduğum görüşme neticesinde koruge drenaj borusu projemden bahsettim ve ürünün uygun olup olmadığı hakkında bütün deyatları en ince ayrıntısına kadar ulaşmam neticesinde, Kuzeyboru koruge drenaj borularını çiftlik projemizde uygulama kararı aldık.

 





     Yapmış olduğumuz alt yapı sayesinde yaklaşık 4 yıldır kar, yağmur, çamurdan etkilenmiyor. Bu sayede çalışanlarımıza daha modern çalışma imkanı sağlıyor, hayvanlarımızın daha sağlıklı ve verimli olması ile birlikte öncelikle çalışanlarımıza, çevreye, ekolojik dengeye ve ülke ekonomimize büyük katkı sağlıyoruz.


No comments:

Powered by Blogger.